Lessen Alphen aan den Rijn

In mijn eigen atelier nummer 4 in Elckerlyc Atelier aan de Havixhorst 254 in Alphen aan den Rijn verzorg ik schilderlessen. Lessen kunnen op verzoek ook op locatie worden gegeven. Hieronder ziet u wanneer de vaste lesmomenten zijn in mijn atelier:

  • Maandag 13:30 – 16:00 uur
  • Dinsdag 19:30 – 22:00 uur
  • Woensdagochtend 10:00 – 12:30 uur

Voor de lessen geldt dat de persoonlijke creatieve ontwikkeling en het onder de knie krijgen van de schildertechniek centraal staat. Je werkt  aan een eigen onderwerp afhankelijk van de behoefte van de cursist. Ook als iemand persoonlijke ondersteuning nodig heeft kan dat gewoon. Het aantal cursisten is beperkt. De lessen hebben als uitgangspunt de zoektocht naar je eigen mogelijkheden en de dingen die tekenen en schilderen kunnen bieden. De lessen zijn bedoeld voor mensen die graag tekenen en schilderen, maar die nog wat ondersteuning willen. Ervaring is dus niet nodig.

Algemene informatie schilderlessen:
De schilderlessen vinden plaats in een reeks van steeds 5 lessen. Wil je eerst de sfeer proeven, dan kun je een proefles volgen. Als je een les niet kunt volgen, dan kun je binnen de reeks van 5 lessen de gemiste les inhalen op een ander lesmoment. Je kunt je opgeven voor een ander lesmoment in de kalender die in het atelier hangt. Ik streef naar een maximum van 6 personen per lesmoment. Als je zelf geen materiaal hebt, kun tegen een kleine vergoeding mijn spullen gebruiken. Het gaat dan om het papier, de verf en het gebruik van de kwasten. Koffie, thee en wat lekkers zijn inbegrepen in het lesgeld.

Corona maatregelen:
Ik zorg ervoor dat we Corona proof kunnen werken:

  • De voordeur staat op tijd voor aanvang van de les open, zodat je deze niet hoeft aan te raken
  • Ik zorg voor schone werkplekken en die staan op anderhalve meter afstand van elkaar
  • Ik vraag je bij binnenkomst je handen te wassen en te drogen met papier
  • In het lokaal staan papieren rollen. Desinfecterende gel staat in de werkkast en bij de fontein staat zeep
  • De lessen bestaan uit maximaal 6 cursisten. Bijkomend voordeel is dat je nog meer individuele aandacht krijgt.

Wil je persoonlijke begeleiding en/of werk je aan een bijzonder project dan is het volgen van privélessen wellicht een idee. In je eigen tempo schilder of teken je wanneer jou uitkomt. Informeer naar de mogelijkheden.

Wil je aanmelden voor (privé)lessen of voor een proefles, neem dan even contact op: kunst@petravandermade-art.nl of via 0636127398.