Info schilderlessen

De schilderlessen vinden plaats in blokken. De hoeveelheid lessen in een blok wordt meestal bepaald door de schoolvakanties. Als je een les niet kunt volgen, dan kun je binnen het blok de gemiste les inhalen op een ander lesmoment mits er plek is. Ik streef naar een maximum van 7 personen per lesmoment. Als je zelf geen materiaal hebt kun je van mij spullen gebruiken tegen een kleine vergoeding. Het gaat dan om het papier, de verf en het gebruik van de kwasten. Koffie, thee en wat lekkers zijn inbegrepen in het lesgeld. Wil je eerst de sfeer proeven, dan kun je een proefles volgen. Wil je aanmelden voor de lessen of voor een proefles, neem dan even contact op. Bekijk de informatie per locatie om te zien op welke dagdelen ik daar lesgeef en of er een goed moment voor jou bij zit: Alphen aan den Rijn en Gouda.

Voor de lessen geldt dat de persoonlijke creatieve ontwikkeling en het onder de knie krijgen van de schildertechniek centraal staat. Je werkt  aan een eigen onderwerp afhankelijk van jouw behoefte. Ook als je persoonlijke ondersteuning nodig hebt kan dat gewoon. Het aantal cursisten per lesmoment is beperkt. De lessen hebben als uitgangspunt de zoektocht naar je eigen mogelijkheden en de dingen die tekenen en schilderen kunnen bieden. De lessen zijn bedoeld voor mensen die graag tekenen en schilderen, maar die nog wat ondersteuning willen. Ervaring is dus niet nodig.


Naast de schilderlessen bied ik ook workshops aan in de zomer. Workshops kunnen ook met een team, familie of klas gevolgd worden. Dan kan een datum in overleg vastgesteld worden.


Tevens werk ik als zorgprofessional/kunstenaar in het atelier ‘De Dagwacht’. Dit atelier is een initiatief vanuit Ontmoetingscentrum Dementie Noorderbrink (Alphen aan den Rijn), voor mensen met dementie. Hier gaan deelnemers aan de slag met kunst en schilderen onder leiding van mijzelf en collega zorgprofessionals.