Kunstroute

Alphen ArtOp 3, 4 en 5 November viert Alphen de kunsten met een spectaculaire kunstroute. De route loopt door het centrum, langs het station en via de Aarhof naar het gemeentehuis. Bekijk de route in de AlphenArt WebApp.

In totaal doen circa 100 kunstenaars doen mee. Dit zijn graffitikunstenaars, stencilgraffitikunstenaars, beeldhouwers, schilders, fotografen, keramisten en illustratoren. Er hangt kunst in de bomen en aan de hekken, er staat kunst in de tuinen en in de perken. Muisjes en kaboutertjes lopen de hele route mee; ze zitten in het gras, klimmen in bomen, kijken door etalageramen. Muren zijn beschilderd door de vele graffitikunstenaars, vele lege panden worden omgetoverd tot kleine bijzondere galeries, met etalages met teksten, beelden, schilderijen en foto’s. V&D wordt een grote galerie waarvan een deel wordt ingericht met streetart en de laad- en losplaats achter de Aarhof wordt één grote verrassing. De route eindigt in het Atrium van het gemeentehuis.

En verder, de tango wordt gedanst door de straten, Ipanic speelt in V&D, een popband in het gemeentehuis, er dwaalt een saxofoniste door de Aarhof en strijkers spelen in galerie ALPHEN-ART. Ook wordt daar gedurende de dagen piano en viool gespeeld en er wordt zo nu en dan ook gezongen.

De kunstroute#ALPHENART op 3, 4 en 5 november

Vrijdag 3 november          | Kunst met schoolklassen
Vrijdag 3 november          | 17.00 u Officiële opening in de Aarhof
Zaterdag 4 november       | 10.00 u tot 17.00 u
Zondag 5 november         | 12.00 u tot 17.00 u