Nieuw – lessen op zaterdag

Binnenkort ga ik ook les geven op zaterdag. In de ochtend zijn dit weer steeds een reeks van lessen van 5 lessen. In de middag is het een hele speciale les voor kinderen die samen komen schilderen met een volwassene, bijvoorbeeld een ouder, oma, opa, tante, oom. De lessen in de middag kunnen per les gevolgd worden of ook weer in een reeks van 5 lessen. Heb je belangstelling en wil je weten welke data de lessen zijn, neem dan contact op: kunst@petravandermade-art.nl of 06 36127398. Je kunt ook via mijn Facebook pagina  het nieuws rondom lessen en data volgen.

Samen schilderen

 

Zaterdagochtend lessen

 

 

 

 

 

 

 

Posted in Schilderlessen | Leave a comment

Expositie cursisten in Galerie Alphen Art

Aanstaande vrijdag exposeren: Marianne Schramma, Hermien Alleman, Edna Allers, Stefanie Wilson, Linda Reatsch, Grace Vendel, Rob Luiten, Dineke Harms, Nelleke Peters, Annie de Jong en Rita Schot, Sonja Everts. Met grote trots laten zij werk zien gemaakt tijdens de schilder lessen.

Cursiten expo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Posted in Exposities | Leave a comment

Spectaculaire Kunstroute Alphen aan den Rijn 3, 4 en 5 november

Alphen ArtOp 3, 4 en 5 November viert Alphen de kunsten met een spectaculaire kunstroute. De route loopt door het centrum, langs het station en via de Aarhof naar het gemeentehuis. Bekijk de route in de AlphenArt WebApp.

In totaal doen circa 100 kunstenaars doen mee. Dit zijn graffitikunstenaars, stencilgraffitikunstenaars, beeldhouwers, schilders, fotografen, keramisten en illustratoren. Er hangt kunst in de bomen en aan de hekken, er staat kunst in de tuinen en in de perken. Muisjes en kaboutertjes lopen de hele route mee; ze zitten in het gras, klimmen in bomen, kijken door etalageramen. Muren zijn beschilderd door de vele graffitikunstenaars, vele lege panden worden omgetoverd tot kleine bijzondere galeries, met etalages met teksten, beelden, schilderijen en foto’s. V&D wordt een grote galerie waarvan een deel wordt ingericht met streetart en de laad- en losplaats achter de Aarhof wordt één grote verrassing. De route eindigt in het Atrium van het gemeentehuis.

En verder, de tango wordt gedanst door de straten, Ipanic speelt in V&D, een popband in het gemeentehuis, er dwaalt een saxofoniste door de Aarhof en strijkers spelen in galerie ALPHEN-ART. Ook wordt daar gedurende de dagen piano en viool gespeeld en er wordt zo nu en dan ook gezongen.

De kunstroute#ALPHENART op 3, 4 en 5 november

Vrijdag 3 november          | Kunst met schoolklassen
Vrijdag 3 november          | 17.00 u Officiële opening in de Aarhof
Zaterdag 4 november       | 10.00 u tot 17.00 u
Zondag 5 november         | 12.00 u tot 17.00 u

 

Posted in Exposities | Leave a comment

Ladies Night 29 september

Vrijdagavond 29 september staat het centrum van Alphen aan den Rijn weer in het teken van Ladies Night. Winkels door heel het centrum zijn een uur langer open tot 22.00 uur. Er zijn deze avond van 17.00 en 22.00 uur speciale aanbiedingen, die 27 september gepubliceerd worden in het Alphens Nieuwsblad en op facebook. In winkelcentrum de Aarhof zijn er weer veel activiteiten, waaronder modeshows, loterijen en ook is de bekende Engelse butler James er weer. In Galerie Sta-Art zal een spannende workshop worden georganiseerd met een mannelijk model.

Ladies Night

 

 

 

 

 

 

 

Posted in Workhops | Leave a comment

UIT DE KUNST!

Al enkele jaren organiseert De Muziekfabriek eind september de start van het culturele seizoen in Alphen a/d Rijn onder de naam ‘UIT@lphen’. Maar dit keer doen we het een beetje anders! Op 9 september werken we samen met Parkvilla, Nieuwe Muziekschool Alphen, Open Monumentendag, Nationale Orgeldag, Oudshoornsekerk, Adventskerk, theater Castellum, Centrum voor Architectuur en Stedenbouw (CAS) en STA-ART om op één dag heel Alphen a/d Rijn te laten bruisen van plezier!

Posted in Exposities | Leave a comment

Zomerworkshop buiten schilderen 26 augustus 2017

Heerlijk schilderen met een groep gezellige dames in de prachtige natuur net buiten Alphen aan den Rijn. Prachtige mensen, fantastisch weer, mooie schilderstukken. Heerlijke catering. Onbetaalbare hulp van mijn zussen Marga en Mieke: SISTERMADE.

Workshop 26 aug

Workshop 26 aug 2
Workshop 26 aug 3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Posted in Workhops | Leave a comment

Handlettering Workshop in de Galerie in de Aarhof

Dank jullie Ineke, Truus, Edna, Steffie, Sanne,Tineke en Marrie.

HandletteringHandlettering 2

 

 

 

 

 

 

Posted in Workhops | Leave a comment

Expositie in Galerie Art Alphen Aarhof

Expositie in Galerie Alphen Art van 7 juli t/m 11 augustus. Alweer de vierde expositie van het vernieuwde STA-ART. Vanaf vrijdag de prachtige schilderijen van o.a. mijn nicht “Sanne”, te zien bij STA-ART galerie in de Aarhof Alphen aan den Rijn. Ik blijf geïnspireerd door familie, familiebanden herinneringen. Wat zijn ze MOOI……

Editie 4 Sta art expo

 

 

 

 

 

 

Posted in Exposities | Leave a comment

Expositie in restaurant Roest in Benthuizen

Expositie met Bert Verboon, Ina van de Nes en Petra van der Made. Vanaf 30 juni te bezichtigen in Benthuizen bij restaurant “Roest”.

Roest

 

 

 

 

 

 

Posted in Exposities | Leave a comment

Uitje naar museum Voorlinden voor cursisten

Vandaag met de woensdag schildergroep naar Wassenaar geweest. Museum Voorlinden. PRACHTIG.

Voorlinden uitje

 

 

 

 

 

 

Posted in Workhops | Leave a comment